2018-10-12 11:52:19• hírek • Bede Emőke

A tanácstagok is megszavazták: korszerűsítik a Kubik tavat és környékét

Péntek délután rendkívüli ülésre gyűltek össze a Városi Tanács tagjai, a négy napirendi pont legfontosabbika pedig kétségtelenül a Kubik és környékének korszerűsítése volt.

Az asztal körül helyet foglaló tanácstagoknak a beruházás Részletes Területrendezési Tervét (PUD) kellett megvitatni. A  területrendezési és urbanisztikai szakbiztottság nevében Günthner Tibor fejtette ki, mennyire örvendetes beruházásról van szó, hiszen nemcsak Szatmárnémeti központja szorul modernizálásra, hanem a város többi része is. Gondolatait a szociáldemokrata Ciprian Craciun is osztotta, aki kifejezetten helyeselte, hogy a régóta elfeledett terület a kivitelezés után is megőrzi természeti jellegét. 


A kevéssel több mint öt hektáros terület egy része jelenleg is egy körülbelül 3 méter mély gödör, illetve egy olyan rész, amelyet építőipari hulladékkal töltöttek fel. Az finanszírozás elnyerését szabályzó előírásoknak megfelelően ennek 90 százaléka, azaz kb. 4,1 hektáron zöldövezetet, a fennmaradó 10 százaléknyi részen pedig sétáló- és kerékpárutat, valamint multifunkcionális sportpályákat, játszótereket alakítanak ki, és a különböző közművesítési munkálatok mellett wifi-rendszert alakítanak ki, sőt, térfigyelő kamerákat is kihelyeznek. Ezen kívül a hozzá vezető utakat is korszerűsítik.
 

„A Kubikhoz hasonló elhanyagolt területek a jelenlegi formájukban a város szégyenei, azonban, ha kiaknázzuk a bennük rejlő lehetőségeket, Szatmárnémeti díszei lehetnek. Meggyőződésem, hogy ez a beruházás még rengeteg örömöt okoz majd a környék lakói számára, hiszen minden korosztály számára kellemes kikapcsolódáshoz biztosít majd lehetőséget. Aki akar sétálhat, mások kerékpározhatnak, a gyerekek játszhatnak, vagy éppen görkorcsolyázhatnak a szüleikkel. Minél több zöldövezet alakítottunk ki Szatmárnémetiben, annál élhetőbb és szebb lesz a városunk.” – nyilatkozta korábban a beruházás kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: